Urdhëra thirrje per gjykim

NJOFTIM ME SHPALLJE PER PROÇES GJYQSOR PER NJOFTIMIN E VIKTIMAVE: HERBERT ABERLE, BÖTTCHER STEFAN, CARLNA CHRISTINE BREUNIG , MARCO BROGNO, GREINER PETER FRANZ KARL, WOLFGANG ALEXANDER JOSEF HANUSCHICK, GÜNTER HELD, ETJ

Logo koka dokumentit

REPUBLIKA E SHQIPËRISË
GJYKATA E POSAÇME E SHKALLËS SË PARË
PËR KORRUPSIONIN DHE KRIMIN E ORGANIZUAR

NR.38/123 AKTI                                                                           Tiranë më datë 08.03.2024 

NJOFTIM ME SHPALLJE PUBLIKE PËR SEANCËN GJYQËSORE

PËR KALLËZUESIT/VIKTIMAT

datë 25.03.2024 ora 09:30, në Gjykatën e Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, është caktuar për t’u zhvilluar seanca gjyqësore për shqyrtimin e çështjes penale me nr. 123 regj.them. datë regjistrimi 14.11.2023, që i përket:    

                                        

KËRKUES:                     Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, përfaqësuar nga prokurori  Ened Nakuçi.

OBJEKTI :                      Gjykimin e çështjes penale në lidhje me procedimin penal nr. 300, të vitit 2019, në ngarkim të të pandehurve Erjon Kasmi, akuzuar për kryerjen e veprave penale “Mashtrimit kompjuterik”, në bashkëpunimin, në formën e grupit të strukturuar kriminal, “Krijimit të grupit të strukturuar kriminal”, të parashikuara nga nenet 143/b/1,28/4,333/a/1,334/1 të Kodit Penal, Xhulian Xhafa, i akuzuar për kryerjen e veprave penale “Mashtrimit kompjuterik”, në bashkëpunim, në formën e grupit të strukturuar kriminal, “Pjesëmarrjes në grup të strukturuar kriminal”, të parashikuara nga nenet 143/b/1,28/4,333/a/2,334/1 të Kodit Penal dhe të pandehurve Anduel Gjergji, Arion Zenuni, Denada Bardhi, Emion Orizaj, Ermir Shehu, Eris Kurila, Evis Mahmutaj, Ilir Shkurti, Indrit Tila, Klevin Molla, Skerdi Llupi, akuzuar për kryerjen e veprës penale “Pjesëmarrjes në grupin e strukturuar kriminal”, të parashikuar nga neni 333/a/2 i Kodit Penal.

BAZA LIGJORE:          Neni 333 e vijues i Kodit të Procedurës Penale.

Gjykata bazuar në parashikimet e neneve 58, 333, 329/b, pika 1,137, 138, 140/5 dhe 142 të Kodit të Procedurës Penale, vendosi të procedojë me njoftimin e nëpërmjet shpalljes publike, të viktimave të veprës penale, njëherësh kallëzues.

Sa më sipër, në referim të neneve 58, 333, 329/b, pika 1,137, 138, 140/5 dhe 142 të Kodit të Procedurës Penale, urdhërohet sa vijon:

 • Njoftimin për seancën gjyqësore të caktuar në datë 25.03.2024 ora 09:30, në Gjykatën e Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, Tiranë, nëpërmjet shpalljes publike të shtetasve të dëmtuar (viktima) të veprës penale (njëherësh kallëzues), si më poshtë:
 • HERBERT ABERLE, 10.09.1967, In lllertlssen Schëalbenëeg 29, 89290 Buch 0179 4SS0 978, 07343 5562
 • BÖTTCHER STEFAN, 16.11.1988 in Sulzbach-Rosenberg, Sta: deutsch, ëh. 92237 Sulzbach-Rosenberg, Kropfersricht, Kropfersricht 5
 • CARLNA CHRISTINE BREUNIG geb. Braun am 16.12.1964 in Erlenbach 0175 5656 968 und Christof Alfred BREUNIG *25.04.1963 in Klingenberg Galgenstraße 11, 63939 Ëörth a.Main 09372 6166, 0175 9314496
 • MARCO BROGNO, 28.03.1984 in Corigliano Calabro/i Hilpoltsteiner Straße 63, 91154 Roth 0162 4220 562
 • FRITZ, GEB. KAIHAMMER, ELISABETH, 30.09.1937 in Bad Tölz, Ludëig-Thoma-Str. 23 1/2,83646 Bad Tölz 08041/8155.
 • GREINER PETER FRANZ KARL, 05.02.1949, Unterpolits, 98693 Ilmenau Ëiesenëeg 42
 • ËOLFGANG ALEXANDER JOSEF HANUSCHICK *14.04.1965 in Saarburg Pürgener Str. 20b, Reisch, 86899 Landsberg am Lech 08191 942440, 0176 4332 0681,
 • GÜNTER HELD, (S. 9ff.) 15.06.1947 in Zirndorf Richard-Ëagner-Str. 11,91575 Ëindsbach 0176 8147 4905, 09871 656398
 • KLAUS KARL HORNER *13.06.1964 In Neubrunn An der Steig 25, 97237 Altertheim Unteralterthelm 09307 728, 0176 7891 5364
 • KRIEG, GEORG LORENZ 01.05.1962 Betrug RAe Herfurtner, Hamburg.
 • MARKKU JUHANI LEPPANEN *07.07.1951 in Tampere/Finnland Habichtëeg 5, Thingers I u. II, 87439 Kempten 0831 94784,0171 9978 236,
 • LEHMANN, LOTHAR,KARL,HERMANN, *02.01.1940, ëh. 24220 Boksee, Zum Ketelsberg 27
 • MALINOËSKI FRANK, 21.12.1972, Demmin, Gutsstr.32 17121 Trissoë Hauptëohnung/1.ëohnsitz 01723872895
 • PATRICK MILLER 21.02.1991 in Schëabmünchen Molkereiëeg 1, Spöck, 87757 Kirchheim i.Schë. 0174 6460 609
 • NEUKAM JOHANN, GEORG, 20.04.1948, Eschen j Eckersdorf / Deutschland, 96242 Sonnefeld, Hassenberg, Steinachtalstraße 24, 09266/6343 (privat), 0163/4208237 (mobil)
 • FENDT, PETER, *20.08.1948 in Bad Reichenhall, Sta; deutsch, ëh. 83435 Bad Reichenhall, Frühlingstraße 54
 • PISCHL, GERHARD (S. 45), *08.02.1958 in Sterkrade/Oberhausen Maria-Theresia-Str. 14, 86919 Utting am Ammersee 08806/1590; 0151/62954768,
 • RUDOLF PROPRENTNER *22.02.1954 in Klagenfurt Österr. Rümannstr. 59/3, 80804 München 0178 8811 520
 • STEPHANIE ULRIKE REIBOLD, 29.06.1994 in Ochsenfurt Kleinochsenfurter Str. 72, 97199 Ochsenfurt Kleinochsenfurt 09331 9831767,
 • JOACHIM HANS RINGEL, (S. 2,167) *06.04.1956 in Camberg Am Hang 8, 84030 Ergolding 0871 4087630, 0171 8031500
 • HEINRICH, KARL SCHUSTER *04.06.1955 in Boana bei Lae Leimersberg 44, 90327 Gößëeinstein Leimersberg 09242 741 440, 0157 3650 9353,
 • ROLAND, KLAUS SIHORSCH *07.08.1965 in Eichstätt Ëolfgangstraße 3,91795 Dollnstein, Ebersëang 0172 9748 774
 • HANS STEER 17.06.1952 in München Am Bahnhof 2, Oberpaindort 85293 Reichertshausen 08137 996033,
 • STEHLE-BABO, ROSEMARIE, 25.12.1957 in Saulgau 75232 Bad ëildbad, OT Calmbach, A Eiberg 22,
 • VAN DER MEER JENDRIK, 31.05.1993, Klarer Streck 48 21680 Stade, +49 15238820820,
 • ULRIKE ËEICHELT *06.05.1941 in Leipzig Kreutëeg 10, 84032 Altdorf 0871 2767 199,
 • CLAUS BARIE,
 • JOACHIM BAUMANN
 • TOBIAS FREYER,
 • FREIDHELM JAHN, GUNTHER, 08.12.1951, Danziger straße 4, 37191 Katlengburg-Lindau,+4915784194153,
 • KLAUS FRIEDRICH
 • MIRANDA OBEN
 • ËOLFANG  SACHSE
 • MAURIZIO SARTORI, 24.02.1953, Ludëigstraße 113, 84524 Neuötting,Mafdf
 • ËALTER SCHEUERPFLUG
 • GUENTER SCHULZ
 • LUDËIG SONNTAG
 • CLAUDIA STACH
 • HILDE ÜBELHÖR
 • PETER ËEBER
 • Njoftohen viktimat/kallëzuesit se kanë të drejtë të marrin pjesë në seancë gjyqësore dhe të ushtrojnë të drejtat sipas parashikimeve të nenit 58 të Kodit të Procedurës Penale, në cilësinë e viktimës (të dëmtuarit) nga vepra penale, duke marrë pjesë personalisht ose nëpërmjet një përfaqësuesi ligjor.
 • Bëhet me dije se, në rast mosparaqitje në datën dhe orën e caktuar për zhvillimin e seancës, në referim të neneve 332/a, pika 1 dhe 329/b, pika 2 të Kodit të Procedurës Penale, gjykimi do të vijojë pa prezencën e viktimave/kallëzuesve.
 • Akti i njoftimit, së bashku me “Letrën e të drejtave të viktimës së veprës penale”, sipas nenit 58 të K.Pr.Penale, afishohet pranë këndit të njoftimeve dhe në faqen zyrtare të internetit të Gjykatës, në gjuhën shqipe dhe në gjuhën gjermane.

Për ekzekutimin e urdhrit dhe njoftimin e Gjykatës mbi zbatimin e tij, para datës së caktuar për zhvillimin e seancës, ngarkohet Kryesekretaria e Gjykatës së Posaçme së Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar.

GJYQTARE

RUDINA PALLOJ

 

Letra e të drejtave